(recept
si oblíbilo 113 návštěvníků)
Španělský ptáček
Potřebné ingredience
hovězí plátky z hov. zadního nebo roštěné cibule sádlo hořčice párek kyselá okurka vajíčka špek hl. mouka nit sůl, pepř
Postup přípravy
Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme obyč. hořčicí, poklademe párkem, cibulí, vajíčkem natvrdo, kys. okurkou, špekem. Zavineme a ovážeme nití. Obalíme v hl. mouce. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme kousek slaniny. Na ní dáme zprudka opéct závitky (můžou se zprudka opéct vedle na tuku a pak přendat na cibulku, dělám jak kdy, taky podle času :-)) když jsou ze všech stran opečené, podlijeme trochou vody a dusíme. Dochutíme šťávu hořčicí, lákem z okurek, solí, pepřem. Můžeme dát do šťávy vyvařit 1-2 kys. okurky pro chuť.
Měkké ptáčky vyndáme, rozmotáme je z nitě, dáme do čistého kastrolu. Šťávičku většinou zahušťovat nemusíme, mouka zahustí, kdyby bylo přeci potřeba, tak dohustíme trochou klasické jíšky, ale já to nedělám. Přecedíme na ptáčky a podáváme.
Máme rádi s hous. knedlíkem nebo rýží
Měkké ptáčky vyndáme, rozmotáme je z nitě, dáme do čistého kastrolu. Šťávičku většinou zahušťovat nemusíme, mouka zahustí, kdyby bylo přeci potřeba, tak dohustíme trochou klasické jíšky, ale já to nedělám. Přecedíme na ptáčky a podáváme.
Máme rádi s hous. knedlíkem nebo rýží
Naklepané, osolené, opepřené plátky a potřené hořčicí
Naplněné
Zavineme a obalíme v hl. mouce
dáme na rozpálený omastek
orestované maso vyndáme.........
do výpeku dáme cibuli
na osmaženou cibulku vrátíme závitky a podlijeme trochou horké vody a dusíme.........
Dusíme dusíme.......... :-))
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
19. 9. 2017, 8:23
bubík4
(upraveno)
5. 10. 2017, 21:19
@srneckova
mrci1
(upraveno)
24. 3. 2017, 14:11
Už jsem Vám dnes psala u hovězích plátků ..Fakt luxusní maso a ještě lepší recept
bubík4
(upraveno)
17. 9. 2017, 20:59
@mrci1
děkuji moc
P.A.V.L.A
(upraveno)
4. 3. 2015, 16:47
bubík4
(upraveno)
17. 9. 2017, 20:59
@P.A.V.L.A
Vlr.Buckova
(upraveno)
12. 2. 2015, 8:12
bubík4
(upraveno)
4. 3. 2015, 13:38
@Vlr.Buckova
děkuji
Kacer z Prahy
(upraveno)
27. 3. 2014, 9:13
Jani
bubík4
(upraveno)
4. 3. 2015, 13:38
@Kacer z Prahy
Kačko děkuju
ellens
(upraveno)
10. 10. 2012, 11:17
prosím o radu, vždy mám problém, že mám málo omáčky, jak docílím toho, aby bylo omáčky hodně a přitom nebyla moc vodová a neztratila chuť??
bubík4
(upraveno)
10. 10. 2012, 19:53
@ellens
Ivanko, asi nebudu umět dobře poradit, dělám od oka, jak v hospodě, tak doma....tak nějak to odhadnu záleží, kolik je masa, jak se podlívá, jak se vydusí, zahustit je to o cviku....možná v nějakých recepturách přímo bude návod..........
Pavlice
(upraveno)
22. 1. 2011, 13:54
Ahojte Jani,tak já i když to byly ptáčky "co dům dal"... kuřecí řízky,plněné jako Vaše,ale místo špeku drůbeží gothaj... a do výpeku jsem dala také místo špeku zbytek gothaje na kostičky a na závěr kousek masoxu...a mlaskáme tady všichni
bubík4
(upraveno)
22. 1. 2011, 19:16
@Pavlice
Verčo, tak jsem ráda, že i po úpravě vám recept přišel vhod a že jste si pošmákli. Mějte se krásně a díky, že jste recept zkusila. Hezký večer
LucKrejcova
(upraveno)
15. 1. 2011, 11:47
Moje první zabalený ptáčky - jsou naprosto famózní Jen špek jsem byla nucena nahradit anglickou slaninou - špek u nás neměli - ale i tak nemají chybu
bubík4
(upraveno)
15. 1. 2011, 13:11
@LucKrejcova
Lucko, tak to jsem opravdu moc ráda, že vám tak chutnají a že se povedly. Mějte se krásně
macibald
(upraveno)
30. 11. 2010, 21:12
Jani tak jsem dneska zkusila a super . Sice mi při vaření nastal problém, protože blb řezník mi prodal smradlavé maso , tak jsem musela narychlo rozmrazit krůtí ,ale ptáčky vypadaly a chutnaly jako ptáčky . byl nadšený, strašně mu chutnaly . Budu dělat častěji . Díky za super recept
bubík4
(upraveno)
1. 12. 2010, 11:33
@macibald
Tak s tím masem mě to mrzí, příště, až koupíte dobré hovězí, schválně zkuste z hovězího. Je to naprosto něco jiného, než to krůtí. Jinak jsem ráda, že manželovi i tak chutnalo. Mějte se hezky a nemáte za co
atevit
(upraveno)
30. 5. 2010, 12:07
tak jsem poprvé po 12 letech vztahu dělala ptáčky a supéééééérrrrrrrrrr moc děkuju za recept, opravdu jednoduché, vynikající!!!!!
bubík4
(upraveno)
30. 5. 2010, 21:54
@atevit
Ivet, tak to mě opravdu upřímně těší, že se vám povedly!!!! A že jste se odvážila je zkusit. Takhle je dělala moje máma a mamka mého manžela je dělá hooooodně podobně. Jsem ráda, že jste si pochutnali. Děkuju za vyzkoušení receptu. Mějte se moc krásně
rennee
(upraveno)
20. 2. 2010, 13:44
Jani, zitra se chystam na Tvoje ptacky, jak dlouho se to dusi, prosim???
bubík4
(upraveno)
20. 2. 2010, 18:25
@rennee
Těžko takhle říct, podle masa...hodinu - hodinu a půl...píchám špičkou nože do masa lehce.....abych poznala, jestli jsou měkké
rennee
(upraveno)
21. 2. 2010, 16:11
@bubík4
vybornyyy, jinak uz delat nebudu
bubík4
(upraveno)
21. 2. 2010, 19:06
@rennee
díky za pochvalu a jsem ráda, že jste si pochutnali
martinabrigita
(upraveno)
13. 2. 2010, 12:15
Tak dnes jsem zkusila španělské ptáčky podle Vašeho receptu. Už se dusí a omáčka je teda výborná. No, a maso se až na ty tvary také povedlo. Dělala jsem jich šest a po třech motáních začaly vypadat už celkem k světu, uvidíme, jestli budou také k snědku. Každopádně ráda mrknu ještě na Vaše další receptíky. Martina
bubík4
(upraveno)
13. 2. 2010, 18:32
@martinabrigita
Martino, jsem ráda, že jste zkusila recept ode mě a doufám, že jste byla s výsledkem spokojená a že vám chutnalo. A tvary nevadí, hlavně, že se povedlo a chutnalo.
neo
(upraveno)
5. 2. 2010, 22:11
zítra se chystám na Vaše ptáčky,ale jak jste docílala té krásné barvy té omáčky?Opravdu se tam nedává žádné jiné koření kromě pepře?
bubík4
(upraveno)
6. 2. 2010, 10:11
@neo
Opravdu tam dávám vše jak je uvedené u receptu a když dodržíte postup.... obalit v mouce, zprudka opéct, cibule atd atd jak je to u fotek, budete mít taky takovou barvu, držím palce
Simona2
(upraveno)
19. 3. 2009, 18:28
Jani,taky dělám poprvé a vypadá to skvěle.Doufám,že všem bude chutnat.Děkuji za príma recept.Simča
bubík4
(upraveno)
20. 3. 2009, 12:21
@Simona2
DOUFÁM, ŽE VÁM CHUTNALO HEZKÝ DEN
kicul
(upraveno)
15. 3. 2009, 10:39
JANIČKO,....TAK UŽ SE DUSÍ DOUFÁM ŽE SE MI POVEDOU JE TO MOJE PREMIÉRA CO SE TÝKÁ PTÁČKŮ MOC DĚKUJI ZA VAŠE RECEPTY HEZKOU NEDĚLI LUCKA
bubík4
(upraveno)
15. 3. 2009, 10:42
@kicul
LUCÍ, DOUFÁM, ŽE BUDETE SPOKOJENI A BUDE VÁM CHUTNAT VÁM TAKY PŘEJU KRÁSNOU NEDĚLI A MĚJTE SE HEZKY A DÍKY ZA VYZKOUŠENÍ RECEPTU PAPA
kicul
(upraveno)
15. 3. 2009, 11:13
@bubík4
JANIČKO, MY DNESKA MÁME OBĚD ALÁ BUBÍK UDĚLALA JSEM PODLE VÁS I HRÁŠKOVOU POLÍVKU A JE VÝÝBORNÁ JSTE KUCHAŘKA MOOC DĚKUJI A URČITĚ TO NEBYLY POSLEDNÍ VYZKOUŠENÉ RECEPTY OD VÁS
bubík4
(upraveno)
15. 3. 2009, 11:48
@kicul
JE JÁ SE ČERVENÁM DÍKY
decka
(upraveno)
8. 3. 2009, 20:52
Jani,poprvé v životě jsem dělala ptáčky,dělala jsem je podle vás a vynikající ,určitě budu dělat častěji
bubík4
(upraveno)
8. 3. 2009, 23:20
@decka
IRENKO, TAK TO JSEM RÁDA, ŽE PRVNÍ POKUS DOPADL NA JEDNIČKU, JSTE ŠIKULKA
JitulkaH
(upraveno)
24. 6. 2008, 10:19
Určitě to zkusím, nejsem zkušená kuchařka, ale to snad zvládnu. Uvidíme, dám vědět.
bubík4
(upraveno)
24. 6. 2008, 11:37
@JitulkaH
DRŽÍM PALCE A PŘEJU DOBROU CHUŤ
matejan
(upraveno)
9. 6. 2008, 19:35
V neděli jsem je dělala poprvé v životě a až na ten tvar byly výborné. Budu je dělat častěji.
bubík4
(upraveno)
12. 6. 2008, 18:08
@matejan
TO JSEM MOC RÁDA, ŽE VÁM CHUTNALI!!!!!!!!!!! A NA TVARU NEZÁLEŽÍ
bubík4
(upraveno)
7. 8. 2007, 15:59
Konečně je dělám, tak fotím postup, zítra dofotím zbytek..........budou pro část familie..........
Mar
(upraveno)
7. 2. 2007, 13:35
Jani, Váš recept je výborný! Dnes jsem ptáčky dělala a dělala jsem je prvně v životě a manžel, který taková jídla moc nemusí se oblizoval a moc chválil. Doopravdy bezvadné, díky!
bubík4
(upraveno)
7. 2. 2007, 13:36
@Mar
Marcelko, tak to mám veeeeeeeeelikou radost Tak je dělala mi moje máma, když jsem byla malá a milovala jsem je. Dělám je podle ní. Tak zkoušejte dál a ať Vám chutná stejně tak!!!!